Hotmail aanmaken

Het aanmaken van een Hotmail account is niet moeilijk, het is alleen wel belangrijk dat u de stappen bij het registreren goed volgt en enkele velden goed onthoudt. Bij het aanmaken van uw Hotmail account moet u namelijk zaken als een beveiligingsvraag beantwoorden of een telefoonnummer intoetsen, op het moment dat u later een keer uw wachtwoord probeert te herstellen, dan dient u altijd het antwoord te geven op de beveiligingsvraag. U mag bij het aanmaken van uw account zelf een geheime vraag selecteren met daarbij het antwoord, het is natuurlijk aan te raden het antwoord gewoon naar waarheid in te vullen, tenslotte kunt u het op die manier goed onthouden.

Hotmail account aanmaken

Om een Hotmail account aan te maken, dient u naar de website van Hotmail of Outlook te gaan. Onder het inlogformulier ziet u ‘Geen Microsoft-account? Registreer je nu!’ staan, klik hierop voor het aanmaken van een nieuw account.

1) De persoonlijke gegevens

Allereerst dien u uw naam, achternaam, geboortedag, geboortedatum, geboortejaar en geslacht te selecteren. Het invoeren van het geslacht is optioneel, u bent hiertoe dus niet verplicht. In invullen van een naam en wachtwoord en de geboortedatum is niet optioneel, natuurlijk zijn er voldoende mensen die niet de echte naam gebruiken bij het registreren van een account, dat is geheel uw eigen verantwoordelijkheid.

2) Account aanmaken

Bij de tweede stap dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord te selecteren. Als gebruikersnaam hebt u de keuze uit een e-mail adres met de volgende uitgangen: ‘@hotmail.com’, ‘@outlook.com’, ‘@hotmail.nl’ en ‘@live.nl’. Het maakt natuurlijk niet uit welke uitgang u bij het aanmaken van een Hotmail account kiest, het heeft verder geen invloed op uw gebruikersgemak. Accounts die eerder een ‘@hotmail.com’ uitgang hebben, zijn sinds 2013 ook bereikbaar op de ‘@outlook.com’ versie van hun gebruikersnaam, daar deze twee bedrijven zijn samengevoegd. Het wachtwoord moet minimaal uit 8 tekens bestaan en is hoofdlettergevoelig, u dient het wachtwoord voor de veiligheid tweemaal in te vullen. Probeer uw wachtwoord zo goed mogelijk te onthouden, het is echter niet erg als u deze onverhoopt toch verliest, daar is de volgende stap voor.

3) Wachtwoord herstellen

Dit is meteen ook een erg belangrijke stap uit het aanmaken van een nieuw account, hier dient u namelijk uw voorkeuren aan te geven voor het herstellen van uw wachtwoord. U hebt de mogelijkheid uit het invoeren van een telefoonnummer en een alternatief e-mail adres, maar u kunt er ook voor kiezen om een beveiligingsvraag in te stellen. Op het moment dat u alleen uw telefoonnummer hebt ingevoerd, dan kunt u uw wachtwoord ook alleen per telefoon laten herstellen. De ervaring leert dat een beveiligingsvraag vaak veel gemakkelijker is in het gebruik, maar dat mensen het antwoord hierop sneller vergeten. Het is natuurlijk ten zeerste aan te raden om het antwoord op uw geheime vraag goed te onthouden en eventueel op te schrijven. U kunt er het best voor kiezen om de vraag naar waarheid te beantwoorden, op deze manier kunt u het namelijk beter beantwoorden.

4) Afronding

Bij deze stad dient u aan te geven uit welk land of uit welke regio u komt en wat uw postcode is. Standaard staat het eerste veld op ‘Nederland’, natuurlijk kunt u dit naar eigen wens aanpassen. Vervolgens dient u de beveiligingscode in te voeren. U hebt hierbij de mogelijkheid om een audiobestand te beluisteren of door de code over te typen. Als u de code niet kunt lezen, dan kunt u boven kiezen voor ‘Andere tekens’. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om aanbiedingen te ontvangen van Microsoft, als u het vinkje zet wilt u wel aanbiedingen ontvangen en als u deze leeg laat, dan zult u geen aanbiedingen ontvangen. Klik vervolgens, na het lezen van de Microsoft-serviceovereenkomst en de privacy- en cookieverklaring van Hotmail op ‘Ik ga akkoord’. Gefeliciteerd! U hebt nu een nieuw Hotmail account aangemaakt!

Advertentie

Zoekwoorden

hotmail aanmelden, hotmail aanmaken, aanmelden bij hotmail, hotmail