Hotmail inloggen

Tegenwoordig kunt u op meerdere websites op uw Hotmail account inloggen, het kan hierdoor soms wat verwarrend zijn. Als u in wilt loggen op uw Hotmail account, dan kunt u direct naar de website van Outlook of Hotmail gaan, of op de volgende link klikken: Inloggen Hotmail.

Op de website van Outlook en Hotmail ziet u een groot inlogformulier met daaronder enkele mogelijkheden voor het herstellen van het wachtwoord en de mogelijkheid om uzelf aan te melden met een eenmalige inlogcode.

In het eerste veld van het inlogformulier dient u uw gebruikersnaam in te vullen, uw e-mail adres kan eindigen op : ‘@hotmail.com’, ‘@outlook.com’, ‘@hotmail.nl’ en ‘@live.nl’, het maakt dus niet uit waar u inlogt met welke uitgang. In het tweede veld dient u uw wachtwoord in te geven, dit is het wachtwoord dat u bij het registreren van uw account hebt moeten kiezen. Kies er vervolgens voor of u wilt dat Hotmail u bij uw volgende bezoek automatisch inlogt of dat u dit juist niet wilt en kies vervolgens voor aanmelden. Als het goed is komt u na het klikken op ‘Aanmelden’ in uw Hotmail account, als dit niet het geval is, dan is er bij het inloggen op Hotmail wat fout gegaan. U ziet in dit geval bovenaan het inlogformulier in het rood een melding staan met daarbij te uitleg wat er fout is gegaan en hoe u dit op kunt lossen, mogelijke fouten zijn een verkeerde gebruikersnaam of een verkeerd wachtwoord.

Wachtwoord herstellen

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat u onverhoopt uw Hotmail wachtwoord bent vergeten, dit is natuurlijk helemaal niet erg, op het moment dat u het antwoord op uw geheime vraag nog steeds weet of wanneer u nog steeds toegang hebt tot het telefoonnummer dat u bij het registreren van uw account heb ingevuld. Zoals u kunt zien is het dus uitermate belangrijk om direct het telefoonnummer in uw account te wijzigen op het moment dat u een nieuwe hebt gekregen, alleen dan hebt u nog de mogelijkheid om uw wachtwoord te laten herstellen.

Om uw wachtwoord door Hotmail te laten herstellen, kiest u onderaan het inlogformulier voor ‘Heb je geen toegang tot het account?’.  Vervolgens dient u uw gebruikersnaam in het formulier in te voeren met een beveiligingscode, u kunt dan doorgaan naar stap 2. Bij stap 2 hebt u de keuze uit twee manieren voor het herstellen van het wachtwoord, namelijk via de telefoon of via een zogenoemde beveiligingsvraag.

Code voor eenmalig gebruik

Als u een keer op een openbare computer of op de computer van iemand anders op uw Hotmail account in moet loggen, wilt u natuurlijk wel zeker weten dat uw account veilig is en dat niemand anders hier later op in kan loggen. Hotmail heeft speciaal voor dit soort situaties de mogelijkheid ontwikkeld om in te kunnen loggen met een code voor eenmalig gebruik. Om in te loggen met een code voor eenmalig gebruik, kiest u onderaan het inlogformulier voor ‘Meld je aan met een code voor eenmalig gebruik’. In het formulier dient u uw gebruikersnaam in te geven en het telefoonnummer waarop uw e-mail account is geregistreerd, u krijgt vervolgens per SMS een inlogcode toegestuurd waarmee u op uw account in kunt loggen. Op het moment dat u uitlogt, is deze code niet meer geldig, u zult dan een nieuwe code aan moeten vragen. Let wel op dat eventuele kosten voor het versturen van een SMS bericht mogelijk in rekening worden gebracht.

Advertentie

Zoekwoorden

hotmail aanmelden, hotmail aanmaken, aanmelden bij hotmail, hotmail